Titleist Performance Institute (TPI)

TPI Certified

TPI staat voor Titleist Performance Institute. Voor golfers is Titleist geen onbekende naam, het is immers een groot golfmerk voor golfclubs en ballen en de naam staat op menig tourbag en pet van spelers op de diverse tours. Minder bekend is misschien dat Titleist ook actief op het gebied van fitness. Door jarenlang onderzoek om hun clubs en ballen te verbeteren is met de modernste technieken veel data verzameld over wat er nu precies in de golfswing gebeurt. Hierdoor is kennis opgebouwd over hoe het menselijk lichaam precies beweegt tijdens de golfswing en dus ook aan welke eisen het lichaam moet voldoen om zo optimaal mogelijk de golfswing uit te voeren.

Er is niet één swing voor iedereen
Een van de belangrijkste bevindingen daarbij is dat er niet 1 ideale golfswing is. Wel is er voor elk lichaam een optimale golfswing. Wat voor u de beste swing is, is dus een persoonlijke aangelegenheid en hangt af van uw vermogen om te bewegen, uw lengte, leeftijd, etc.

Certificering
TPI geeft opleidingen aan golfprofessionals, fitnessprofessionals en medische professionals en certificeert deze opleidingen. Door het onderstaande logo bent u als klant ervan verzekerd dat een gecertificeerd TPI professional weet wat hij doet en jaarlijks zijn kennis op peil houdt door het volgen van opleidingen en seminars.
Sinds 2009 heeft Corina meerdere opleidingen binnen het Titleist performance institute doorlopen waaronder TPI level 1 & TPI junior level 2.

TPI